Nieuws

Terug naar overzicht

Tom haalde drie tienen en gaat naar Oxford

06-07-2018

‘Een leerling die slechts eens in de zoveel tijd voorbij komt.’ Zo beschrijven docenten van de bètavakken van het Christelijk Lyceum Zeist Tom Yildirim (18).

Uit: Algemeen Dagblad, 5 juli 2018 | Tekst: Jolet Jung-Moolenaar | Beeld: Gerd Altmann

Met gemak haalde hij drie tienen en voor de rest negens en achten op zijn eindlijst. Na de zomervakantie gaat hij natuurkunde studeren aan de prestigieuze universiteit van Oxford.
Tom is een bijzondere verschijning op de school. Al een paar jaar gaat hij elke dag in driedelig pak naar school. „Dit is gewoon mijn kledingstijl.” Veel moeite voor school heeft hij niet hoeven doen. „Huiswerk voor natuurkunde heb ik in een kwartier af. Daarom download ik hele boeken om kennis op te doen. Op toetsen gaf ik aan: ‘Eigenlijk klopt het niet. Het hoort zo te zijn.’ In de pauze stel ik vragen aan de docenten, waar ze niet direct antwoord op hebben. Ze vinden het leuk dat iemand echt interesse heeft in hun vak.”
Wiskunde en natuurkunde vindt Tom de leukste vakken. Die interesse had hij als kind al. „In de vierde klas ga je echt wat inhoudelijks doen. Dat vind ik boeiend. Het gaat mij om hoe het fundamenteel in elkaar zit. Op school doe ik ook Wiskunde D. Er is maar één andere leerling die dat ook doet. Het heeft meer diepgang.”

Lees hier het hele artikel in pdf.

Tom haalde drie tienen en gaat naar Oxford