Nieuws

Terug naar overzicht

Geen les, boksen, een rapper, een slang én pensioen!

15-10-2021

Een niet alledaagse schooldag voor de leerlingen van het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede vandaag.

Van: RTV Utrecht, 15 oktober 2021 | Tekst: Christiaan Drent | Beeld: RTV Utrecht

Want het gebeurt niet vaak dat je in het lokaal waar je normaal Engelse les hebt nu met een enorme boa contrictor om je nek hangt. Of dat je bij wiskunde nu boksles krijgt, waarbij je ook je docent mag slaan. En dat de bekende rapper Bokoesam komt optreden in de aula waar je elke dag je boterham met kaas zit te eten. “We nemen de school vandaag een dagje over” zegt Ana Glavas (26) van stichting Young Impact.

Nog wat onwennig komen de leerlingen op deze regenachtige herfstdag aanfietsen bij de school. Vanuit het hoofdgebouw klinkt een dreunende beat. Buiten staat een enthousiast meisje door een megafoon te roepen dat iedereen snel naar de aula moet. Daar staat een deejay te springen op de beat van de Snollebollekes.

Young Impact is een non-profit organisatie die wil bijdragen aan een betere wereld. Dit najaar reist de organisatie door het hele land om een aantal scholen op zijn kop te zetten. Leerlingen krijgen een dag geen les, maar allerlei leuke activiteiten. De bedoeling is dat ze ervaren dat het leuk is om iets voor een ander te doen.

De 800 leerlingen moeten op deze vroege ochtend nog even wakker worden. De meeste zitten in groepjes naar hun smartphone te staren. Maar na wat oppeppende woorden van de deejay gaat het een paar minuten later van links naar rechts hossend door de aula. “Los met de Snollebollekes! Klappen met die handjes! En van links…. Naar rechts!”

Pensioen
Deze laatste schooldag voor de herfstvakantie is ook de laatste schooldag voor docent Philip Korff de Gidts (66). Hij gaat met pensioen. “Sinds het begin van Young Impact ben ik betrokken geweest bij dit project en dus leek het de schoolleiding wel een goed idee deze speciale dag vandaag te organiseren. Op mijn laatste dag als docent. Na de vakantie lever ik de sleutel in.”

Lees of download het hele artikel hier!

Geen les, boksen, een rapper, een slang én pensioen!