Nieuws

Terug naar overzicht

Mail aan mijn oude vmbo-school

30-09-2021

Berichtje van Femke

Uit: Sterk Beroepsonderwijs, september 2021 | Beeld: Fotoredactie

Beste meneer de Kruif,

Twintig ben ik nu. Mijn tijd op het Christelijk College Zeist ligt alweer even achter me. Ik had niet zoveel met met alleen verzorging. Dus koos ik in de vmbo bovenbouw kader voor techniek en kwam terecht in een klas met alleen maar jongens. Ik wil de niet in de bouw werken Om breed ervaring op te doen heb ik op verschillende plekken stage gelopen: bij een orthopedisch schoenmaker, bij een lijsten atelier en in de pianotechniek bij Evert Snel in Werkhoven. Bij de laatste werk ik nu. Lijstenmaken beviel me zo, dat ik ook een dag werk in het atelier en nu een avondopelding bij Nimeto volg.

Op CCZ was jij mijn stagebegeleider en daar heb ik geluk mee gehad! Jij snapte goed dat ik geen traditioneel beroep in de techniek wilde. Je zocht en dacht met me mee. net als mijn ouders.
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me gemeld bij die stagebedrijven. Omdat het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam bijzondere beroepsopleidingen biedt, ben ik daar gaan kijken.
Bij een rondje door de school stuitte ik op de pianotechniek. Op de terugweg in de auto dacht ik: Ja!·

Lees hier het hele bericht of download het als pdf >

Mail aan mijn oude vmbo-school