Nieuws

Terug naar overzicht

Monitoren én leren van elkaar

06-09-2018

Samenwerkingsverband Zuidoost Utrecht kiest voor het schoolmodel: de middelen voor passend onderwijs worden direct verdeeld over de scholen.

Uit: Special Verantwoording Verrassend Passend, september 2018 | Teksten: Elise Schouten, Rick de Wit en Amarens Veeneman | Beeld: Ewouter.com

Om inzicht te krijgen in de besteding van het geld, is er de afgelopen jaren gewerkt aan een monitor, die op basis van feedback van de scholen gaandeweg steeds wordt verbeterd. Harry Emmerzaal (links op de foto) en Stan Poels, respectievelijk directeur en bestuurder/penningmeester van dit samenwerkingsverband, vertellen over dit proces.
“Wij hebben gekozen voor het schoolmodel, omdat we vinden dat het geld voor passend onderwijs terecht moet komen op de plek waar de leerlingen zijn”, zegt Emmerzaal. “Scholen weten zelf dondersgoed wat er nodig is. Vanzelfsprekend moeten de scholen wel verantwoording afleggen, zodat we allemaal weten waaraan het geld wordt besteed én kunnen laten zien dat dat de goede dingen zijn.”

Hier vind je de hele tekst als pdf-bestand en hier de volledige ‘Special Verantwoording Passend Verrassend’.

Monitoren én leren van elkaar