Nieuws

Terug naar overzicht

Revius-leerlingen winnen debattoernooi

22-04-2018

Leerlingen van het Revius Lyceum uit Doorn hebben zaterdag het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi gewonnen. Zij waren de beste van 200 scholieren uit heel Nederland, die tijdens deze wedstrijd voor jonge scholieren debatteerden over kinderrechten.

Uit: De Kaap | 22 april 2018 | Tekst: van de redactie | Foto’s: Guus Schoonewille

Op de foto zie je van links naar rechts: Mischa Keus, Nick de Jong en Dirk Hoogstraten

Samen met zeven andere debatteams mogen de scholieren uit Doorn op 14 september op Kleine Prinsjesdag in Den Haag in debat met Kamerleden. UNICEF Nederland organiseerde het toernooi samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut.

Het debattoernooi vond plaats op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem. Stellingen gingen over onderwerpen die voor kinderen van belang zijn zoals jongerenparticipatie, het recht op privacy en op vrije tijd. 47 debatteams gingen de strijd met elkaar aan. De debatten werden gejureerd door ruim 100 vrijwilligers.
De scholieren van het Revius Lyceum vonden het erg leuk dat ze hebben gewonnen. ,,We hebben meegedaan voor later en omdat kinderrechten super belangrijk zijn. We hebben geleerd over kinderrechten en hoe je jezelf goed kunt presenteren”, vertelden Mischa, Nick en Dirk na afloop. De jongeren uit Doorn wonnen samen met de volgende zeven scholen: het Coornhert Gymnasium uit Gouda, het Raayland College uit Venray, het Willem de Zwijger College uit Papendrecht, de Werkplaats Kindergemeenschap uit Bilthoven, het Haarlemmermeerlyceum uit Hoofddorp en het Spinoza20first en Calandlyceum uit Amsterdam. Alle winnende teams krijgen een debattraining in voorbereiding op het debat in de Ridderzaal op 14 september.

Hier vind je een pdf van het artikel uit De Kaap van 22 april 2018.

Revius-leerlingen winnen debattoernooi