Nieuws

Terug naar overzicht

Revius voor goede sfeer én resultaten

17-10-2018
Er kwamen op de redacties verschillende berichten langs van en over het Revius. Tijd om polshoogte te nemen wat er allemaal gebeurt. We gaan in gesprek met directeur Sven Baijens, docent Philip Korff de Gidts en de nieuwe voorzitter van de leerlingenraad Luke Dirksen.

Uit: Wijkse Courant, 17 oktober 2018 | Tekst: Ben Blom | Beeld: Ben Blom

Opening kooi en tafeltennisplek

Wijk bij Duurstede – Voor Sven is het tweede jaar als directeur gestart. Een typisch moment om waar nodig zaken te veranderen. “Dat zal niet gebeuren, we zijn al met de goede dingen bezig” reageert hij. Sven heeft in zijn tijd bij de onderwijsinspectie veel scholen gezien en kan dus vergelijken. We vragen Luke naar zijn mening. Die vertelt dat de sfeer bij binnenkomst door het gebouw meteen positief aanvoelt. Eenmaal binnen heb je vooral te maken met je eigen groep van medeleerlingen die je allemaal kent. Hij hoort vergelijkbare verhalen van zijn jongere broer die dit jaar op het Revius is gestart.

Rol van het gebouw

Philip heeft ook les gegeven in het oude gebouw. Daar had hij zijn “eigen hok”, de leerlingen liepen naar de klas van de leraar. “We hebben eens uitgerekend dat een leerling daar 35 minuten per dag mee kwijt was” vertelt hij “tijd die nu effectief aan de les kan worden besteed.” Sven had gehoord dat toen veel rode kaarten werden uitgedeeld aan de leerlingen. “Dat gebeurt nu nauwelijks meer”. In het Revius is er een time-out ruimte waar een leerling heen kan op suggestie van de docent of als hij het zelf even nodig heeft, b.v. bij verdriet bij een overleden huisdier.

Sweeney Todd

Revius hecht aan een goed contact met de Wijkse samenleving. Sven schiet in de lach, hij heeft vorige week met twee docenten een trailer opgenomen waarin hij in de rol van barbier een keel heeft afgesneden. Het vond plaats in de Wijkse barbershop als aanmoediging voor de leerlingen om mee te werken aan deze nieuwe productie.

Sport

We kennen het Revius van de jaarlijkse producties op de Bosscherwaarden en de concerten. Daarom vragen we of er wel wat aan sport wordt gedaan. De heren reageren bijna gelijktijdig: Luke vertelt dat jaarlijks de meest sportieve klas wordt gekozen, die dan naar de Efteling mag, Philip wijst op de twee sportzalen, waarvan één met klimwand en Sven gebaart: kijk maar naar buiten. Daar blijkt een klas aan het gymmen in een spiksplinternieuwe kooi. “Een gezamenlijk initiatief van de L.O. (Lichamelijke Oefening)sectie met de leerlingenraad” weet Philip.

Opening

Morgen, donderdag, wordt de kooi geopend, daaraan voorafgaand worden -hergebruikte – betonnen tafeltennistafels en nieuwe betonnen bankjes geopend. Ze zijn aangeschaft van het ‘vuurwerkgeld’, dat verdeeld is over instanties die met jongeren werken.

Leerlingenraad

Luke is nu drie weken voorzitter, en heeft zich verdiept in de jaarverslagen van vorige jaren. Het laatste jaar is o.a. een tappunt voor drinkwater geplaatst en drie jaar geleden de kantine gezonder ingericht. Je ruikt er nu vers gebakken brood. De school gaat nu in de race om het predicaat ‘De gezonde school’ te behalen. Met de inzet van deze raad moet dat zeker gaan lukken. De gezondere kantine bleek een succes.

Bij de foto: Philip Korff de Gidts, Sven Baijens en Luke Dirksen poseren na het interview voor de sportkooi die morgen door Anouk Hogendijk en Sierd de Vos zal worden geopend. (Foto: Ben Blom)

Revius voor goede sfeer én resultaten