Nieuws

Terug naar overzicht

Villa Revius wint Onderwijsprijs

20-02-2019

Villa Revius in Doorn heeft de Utrechtse Onderwijsprijs gewonnen. Dat werd dinsdag bekend gemaakt in het Provinciehuis in Utrecht.

Uit: De Kaap, 20 februari 2019 | Tekst: Van de redactie | Beeld: Chantal Broekhuis

Het Revius heeft zich daarmee ook ‘geplaatst’ voor de landelijke finale op 27 maart in Leiden.
Wethouder Chantal Broekhuis was bij de prijsuitreiking aanwezig. ,,Een mooie samenwerking voor passend onderwijs door het Revius Lyceum en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een plek waar kwetsbare kinderen onderwijs op maat kunnen genieten omdat dat even nodig is. Zo wordt thuis zitten en school uitval voorkomen. Gewoon even super trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt”, plaatste zij op Facebook.

ONDERWIJSAANBOD
Bij de totstandkoming van Villa Revius hebben de gemeente Utrechtse Heuvelrug en het Revius Lyceum Doorn de handen ineengeslagen om tot een uniek onderwijsaanbod te komen. De Villa biedt een combinatie van onderwijs en een passend ondersteuningstraject.

MINDER MOETEN
Het doel van het onderwijs op deze manier is het voorkomen of verminderen van thuiszitten met als motto: ‘we kijken minder naar wat moet en meer naar wat een jongere aankan op het gebied van onderwijs met aanpassingen in het rooster en gerichte begeleiding’. Ook voor leerlingen die wellicht gaan uitvallen is er plek.

BEGELEIDING
De gemeente Utrechtse Heuvelrug stelt een begeleider passend onderwijs voor de dagelijkse begeleiding in de Villa beschikbaar. Daarnaast lopen gedurende de dag docenten binnen om de leerlingen te ondersteunen bij bepaalde vakken. Andersom kunnen leerlingen ook een deel van een dag of les doorbrengen bij hun eigen klas.

Villa Revius wint Onderwijsprijs