Terug naar overzicht
Nieuws

Samen Sterker Festival!

Datum
Leestijd
4 min

Welkom op de informatiepagina van het Samen Sterker Festival. Op deze pagina vind je alle relevante informatie met betrekking tot het festival terug. Zo kun je de nieuwsbrieven (terug)lezen, het programma van de dag inzien en informatie terugvinden over de inhoud van de verschillende workshops.

Wij kijken terug op een fantastische dag, wij hopen jij ook!

We zijn begonnen!

05-10-2023: We zijn begonnen! Een afgeladen congreszaal en een inspirerende start met Paul Smit
https://www.linkedin.com/posts/cvogroep_samensterker-activity-7115601249797840897-p0qT?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Het aanbod van de workshops is heel divers: Van taart versieren tot de inzet van AI in het onderwijs, er is echt voor ieder wat wils! https://www.linkedin.com/posts/cvogroep_samensterker-activity-7115644805845508096-4sXs?utm_source=share&utm_medium=member_desktopm=member_desktop

Een mooie dag in het prachtige Landgoed Zonheuvel Hotel & Conferentiecentrum Doorn
CVO groep Beukenrode-Onderwijs Christelijk College Zeist Christelijk Lyceum Zeist Revius Lyceum Doorn Revius Lyceum Wijk bij Duurstede Seyster College VSO De Sprong  #samensterker!

04-10-2023: Morgen is het zover: De dag van de onderwijsmedewerker! Hét moment om alle medewerkers van de CVO groep in het zonnetje te zetten en samen te komen rondom verschillende onderwijsinhoudelijke, creatieve en sportieve activiteiten. Ook leerlingen van het Seyster College hebben ons geweldig geholpen in de voorbereiding van de dag en helpen ons ook op de dag zelf. Leerlingen van Revius Lyceum Doorn maken muziek. https://www.linkedin.com/posts/cvogroep_samensterker-activity-7115288391398612992-V6lQ?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

We maken er een feest van!

Schrijf je snel in, want vol=vol!

De inschrijving voor de workshops tijdens het festival is NU geopend!

Hier vind je het uitgebreide Programmaboek Samen sterker!

En via deze link naar de laatste Nieuwsbrief van 14 september, kun je jezelf inschrijven voor de workshops!

Samen Sterker… Actie?

Leraren op basisscholen, middelbare scholen en in het speciaal onderwijs kunnen een loonsverhoging van 10 procent tegemoetzien. Vakbonden en werkgevers hebben dat na intensieve onderhandelingen met elkaar afgesproken, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Daardoor is een eerder aangekondigde staking van de baan.

Het hele bericht lezen? Klik dan hier

De AOb beraadt zich op acties richting de verkiezingen om onderwijs hoog op de kaart te krijgen bij politieke partijen.

We houden de berichten uiteraard nauwlettend in de gaten en zien jullie graag op 5 oktober!

Het aftellen is begonnen!

Op 5 oktober – de Dag van de Medewerker – organiseert de CVO Groep voor het eerst een festival waarop van, voor en door medewerkers van onze zeven scholen kennis, ervaring, ideeën en ludieke activiteiten centraal staan. Hier op de website vind je het laatste nieuws en updates rondom het festival. Nu het steeds dichterbij komt, zullen we meer te delen hebben. Houd de website en je mail goed in de gaten om op de hoogte te blijven!

Samen Sterker...

Voor de vakantie heeft de AOb opgeroepen tot een landelijke staking op 5 oktober. Doel van de staking is – juist in deze tijd van oplopende lerarentekorten – aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en dus ook een fatsoenlijke loonstijging in relatie tot de huidige inflatie.

De werkgevers in het voortgezet onderwijs en zeker ook jouw werkgever de CVO Groep ondersteunen het belang van voldoende loonruimte om die loonstijging te kunnen betalen. De staking is dan ook vooral een oproep aan het kabinet om die loonruimte beschikbaar te stellen, zoals ook voor andere sectoren is gebeurd.

... Staken!

Naast de loonstijging zijn ook tijd en ruimte voor eigen ontwikkeling en ontwikkeling van ons onderwijs belangrijke voorwaarden om het werken in het onderwijs aantrekkelijk te maken en te houden.
Juist daarom bieden we op het festival ook volop gelegenheid om het daarover te hebben. Zie de stakingsoproep dan ook niet als een oproep het festival niet te bezoeken maar juist wel te komen en ook daar te ervaren hoe je samen sterker staat. Heb je al goede ideeën over ludieke acties rondom Samen Sterker Staken, denk vooral met ons mee en laat van je horen! (m.vanderhorst@cvog.nl) .

Kinderopvang

Heb je op 5 oktober kinderopvang nodig?  We komen je graag tegemoet, zodat jij deel kunt nemen aan het festival. Mocht je kosten moeten maken voor opvang, bijvoorbeeld door een oppas in te schakelen, dan mag je deze kosten bij de CVO Groep declareren.

Maar het festival gaat door!

Samen Sterker Staken!

Zoals jullie vast allen hebben gehoord roept de AOB op tot een landelijke stakingsdag op 5 oktober aanstaande. De bond heeft opgeroepen om op of rond je school een staking te organiseren.

Na overleg met de bond en de VO-raad hebben we in het GMT besloten om het Samen Sterker Festival door te laten gaan op deze dag. Juist in deze festival setting kunnen wij onze stem laten horen! We zullen op de dag zelf voldoende mogelijkheden creëren om je steun te betuigen.

Heb je goede ideeën over ludieke acties rondom Samen Sterker Staken? Denk vooral met ons mee en laat van je horen! (m.vanderhorst@cvog.nl)

Namens de werkgroep: graag tot ziens op 5 oktober, maar nu eerst: een hele fijne zomer.

Onze enthousiaste werkgroep

Heb je vragen/opmerkingen?
Stel ze aan een van de werkgroepleden of aan Marjolein van der Horst.

Samen Sterker Logo

Onder het motto Samen Sterker ontdekken we wat we van elkaar kunnen leren. Want elke school heeft een eigen kracht en hoe mooi is het dat we binnen de groep deze krachten kunnen bundelen! Het festival geeft invulling aan dit motto. Want op 5 oktober maak je kennis met je collega’s van andere scholen én delen verschillende collega’s hun expertise met ons.

Het logo symboliseert de zeven verschillende scholen én het CB, met elk een handje en een eigen kleur. Doordat de verschillende handen de letters gezamenlijk dragen, blijven de letters in balans. Ofwel: Samen (zijn we) Sterker!

Samen Sterker Nieuwsbrief

Hier vind je de link naar onze nieuwsbrievenHoud je mailbox in de gaten!

Delen