Terug naar overzicht
Nieuws

Verbouwing CLZ

Datum
Leestijd
1 min

De overeenkomsten zijn onlangs getekend voor de vernieuwbouw van het Christelijk Lyceum Zeist

Groothuis Bouwgroep, Megens Installaties en Groen & Aldenkamp Installatietechnieken hebben hiermee officieel opdracht gekregen van de CVO Groep (Christelijk Voortgezet Onderwijs voor Zuidoost-Utrecht) voor fase 1 en 2 van de renovatie en uitbreiding van het Christelijk Lyceum Zeist (CLZ). Hiervoor werkte CVO Groep nauw samen met de Gemeente Zeist.

Wij verzorgen het projectmanagement en werken hierbij samen met Van Hoogevest Architecten, SWINN B.V., Adviesbureau Sijperda-Hardy en Royal HaskoningDHV.

Het CLZ is een open pluriforme school voor voortgezet onderwijs (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl) met ongeveer 1.400 leerlingen. De school staat aan de Lindenlaan 23 in Zeist. Het hoofdgebouw (monument) dateert uit 1920 en heeft in 1954, 1961, 1985 en 1997 diverse (niet monumentale) uitbreidingen gekregen aan de achterzijde die samen geen geheel vormen. De huidige onderwijshuisvesting past niet meer bij het gewenste onderwijs zoals het CLZ dit voor ogen heeft en is ook sterk verouderd. Om de leerlingen goed te kunnen huisvesten is een uitbreiding van de school hard nodig en zijn de eerdere uitbreidingen aan een vernieuwbouw toe. Er is behoefte aan één integraal schoolgebouw.

De bouw van fase 1 en 2 start in oktober. De eindoplevering van deze bouwfases (niet-monumentale delen) verwachten we eind 2024. De oplevering van bouwfase 3 staat gepland voor medio 2025.

Meer weten? Projectinformatie: https://lnkd.in/eCHuvKg

Tekst en beeld: HEVO | LinkedIn | september 2023

Delen